„Itt állok, másként nem tehetek”...

Luther Márton – Worms, 1521. április 18.

Köszöntjük az Olvasót!

Ennek a menüpontnak az a célja, hogy segítségével emlékezzünk Luther Mártonnak a wormsi birodalmi gyűlésen történt bátor és világformáló, Szentírás mellett való kiállására. A „Worms 500 éve” almenüpont alatt elsősorban a történelmi visszatekintést szeretnénk segíteni, felidézve az 500 évvel ezelőtt történt esemény jelentőségét.

Persze az egykor volt események felelevenítésének csak akkor lehet igazán értelme, ha a múlt története segít eligazodni a jelenben, ha az cselekvésre tud sarkallni a mában. Ezért nem csupán megemlékezni szeretnénk, hanem a jubileumhoz kapcsolódva megerősíteni is, interaktív módon bevonni minél többeket, lehetőséget biztosítva, hogy hitünk megvallásával hozzákapcsolódjunk a reformátori örökséghez. Azzal szeretnénk megemlékezni Luther Márton wormsi kiállásáról, hogy arra bátorítunk minél többeket, hogy írják alá azt a rövid nyilatkozatot, melyben kifejezik, hogy a reformátorhoz hasonlóan az Ige mellett állnak. Erre kínál lehetőséget ennek a  „Worms ma” almenüpont. 

Aláírási kampányunk 2021. április 18-tól 2022. április 18-ig, az 500 éves wormsi jubileum végéig tart.

Jó lenne, ha az évforduló Isten Igéjének, a Szentírásnak az ünnepévé lehetne közösségeinkben, hogy ismét – ahogyan már oly sokszor – felragyogjon annak kulcsszerepe. Reméljük, hogy ez a szerény kezdeményezés is katalizálni tudja majd, hogy a reformátorokkal együtt a Szentíráshoz kössük magunkat, hogy el ne ragadjon és pusztítson bennünket a korszellem ma is zúgó vihara.

Állj az Igéhez! – Worms500

Kiálláshoz kattints ide!